A KÉSZ Metaltech-nél tett látogatást Szijjártó Péter

Százmilliót költhet a KÉSZ nemzetközi terjeszkedésre

Személyesen látogatott el Szijjártó Péter külügyminiszter a KÉSZ Metaltech kecskeméti üzemébe, miután a cég ötvenmilliós, a külpiacon való megjelenésre fordítható támogatást nyert. Az acélszerkezet-szereléssel és komplex, ipari és esztétikai homlokzatkivitelezéssel foglalkozó vállalat az összegnek köszönhetően a DACH régióban és a skandináv országokban kezdhet intenzív marketingtevékenységbe. Céljuk, hogy a termelési volumen 30 százaléka a következő 2-3 éven belül exporttevékenységből valósuljon meg.

A külpiacon való megjelenést, a nemzetközi ismertség és pozíció erősítését, valamint az ezzel kapcsolatos marketing és sales tevékenységet támogatja a Külgazdasági és Külügyminisztérium és a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség augusztusban kiírt pályázata. A járvány hatására sok vállalat nehéz helyzetbe került, veszített világpiaci részesedéséből, ami komoly gazdasági kihívás, de egyben lehetőség is a magyar vállalkozások számára, hogy a határokon túl is megerősítsék jelenlétüket. Szijjáró Péter a gyárlátogatás után rendezett sajtótájékoztatón hangsúlyozta: a kormány ebben nyújt segítséget a magyar vállalatoknak.

A KÉSZ Metaltech az elmúlt években több külföldi megbízást is teljesített, több gyárat és technológiai toronyépületet is megvalósítottak már DACH régióban. Innovatív megoldásaik része a parametrikus tervezés, valamint a Design&Build megoldások, amelynek köszönhetően a tervezés és a kivitelezés is egyetlen cég kezében maradhat. Szijjártó Péter külügyminiszter látogatásakor a KÉSZ Metaltech 2000 négyzetméteres kecskeméti üzemében épp a budapesti Pillar irodaház, a Green Court Office és az M3 projektekhez készítették elő az elemeket, melyeket a következő hetekben már az épületek homlokzatára kerülnek.

„Megvan bennünk a lehetőség, hogy 3 éven belül az egyik meghatározóbb acélszerkezet-szerelő és homlokzatkivitelező céggé váljunk Közép-Kelet-Európában. Képesek vagyunk két éven belül a jelenlegi termelési volumenünk 30%-át exporttevékenységből megvalósítani. Ezek mind ambiciózus kijelentések, de a minisztérium és HEPA is látja bennünk ezeket a lehetőségeket” – fogalmazott Barócsi Róbert, a KÉSZ Metaltech Kft. ügyvezetője az eseményen.

A Metaltech legfrissebb hazai referenciái között szerepel több befejezett, illetve kivitelezés alatt álló, nagy léptékű acélszerkezeti és homlokzatfejlesztési projekt is - az Agora HUB a Váci úton, az OFFICE GARDEN 4, valamint a Hungexpo F1 és CK épülete.

Lépjünk kapcsolatba