Müncheni konferencián vettek részt a KÉSZ Metaltech kollégái

Az Intersolar Europe 2023 Európa legnagyobb energiaipari platformja, ahol több mint 2.450 kiállító mutatta be legújabb termékeit és megoldásait a megújuló energiára való átállás területén. A KÉSZ Metaltech a Solar parking termékkel érkezett a konferenciára és vásárra, ami nagy érdeklődést váltott ki, köszönhetően a design-os, alacsony karbonlábnyomú szerkezeti megoldásának.

Ismét a megújuló energia és az erre épülő új megoldások adták az Intersolar vásár fő fókuszát Münchenben. A június 14. és 16. között megrendezett eseményre több mint 85.000 látogatót vártak 160 országból. A három nap ideális lehetőséget kínált a legújabb trendek, technológiák és üzleti modellek felfedezésére, illetve találkozásra az iparág látnokaival és döntéshozóival, így természetesen a KÉSZ Csoport is képviseltette magát.

A háromnapos rendezvényt soha nem látott érdeklődés övezte a téma aktualitása és fontossága miatt. Az eseményen rengeteg ismert nagy márka vállalt szerepet, de egyedi kiegészítő termékeket/alkatrészeket kínáló kis start up-ok is szerepeltek. Érdekesség, hogy a vásáron a cégek mellett tartományok és országok is standokkal jelentek meg, utóbbiak ezzel segítve a hozzájuk tartozó vállalkozások megjelenési lehetőségét.

„Izgalmas volt látni, hogy ma már nem elég önmagában megújuló energiára alapozó megoldást kínálni, mivel komoly verseny van a hatékonyság tekintetében, például a solar panelek gyártói közt is. Ugyanakkor ezek a szerkezetek velünk lesznek egyre több helyen és helyzetben, így az esztétikum és praktikum terén is folyamatosan nőnek az elvárások, ezek köré is komoly innovációs verseny bontakozik ki. Elvárás, hogy minden megoldás organikusan illeszkedjen be a környezetünkbe, tehát ne egy kerülgetni való tereptárgy legyen a napelem.” – magyarázta Nagy Zsolt, szegmensmarketing vezető.

 „Előbbieket konkrét példákkal illusztrálva: úgy fedjük le a parkolókat napelemekkel, hogy ne veszítsünk vele parkolóhelyet, az agráriumban úgy lehessen használni, hogy alatta a növényzet fényt és vizet is kapjon, vagy úgy burkolhassunk be épületeket a belvárosban, hogy az építészetileg ne legyen kompromisszum a városkép tekintetében sem. A Solar parking termékünkkel kapcsolatban sok céggel konzultálunk a helyszínen, nagy az érdeklődés erre a design-os, alacsony karbon lábnyomú szerkezeti megoldásunkra a német piacon és Magyarországon is. – tette hozzá Almay Béla, a KÉSZ Metaltech Kft. Greentech üzletágának vezetője.

A KÉSZ Greentech további izgalmas és fenntartható megoldásairól a portfólió hivatalos oldalán lehet tájékozódni, ahol a német sbp sonne partnerünkkel közösen kialakított Solar parking-ot is megismerhetik az érdeklődők.

intersolar

Lépjünk kapcsolatba