Üzleti reggelin a Greentech üzletág

A KÉSZ Metaltech Greentech üzletága volt a házigazdája a HUGBC (Hungary Green Building Council) által szervezett üzleti reggeli sorozatnak, amely új formában teremtett networking és közös gondolkodási, együttműködési lehetőséget a fenntartható épített környezet iránt érdeklődő szakemberek számára.

A HuGBC, melynek a KÉSZ Csoport is tagja olyan kezdeményezéseket támogat, amelyek elősegítik a környezettudatos építőipari megoldások terjedését Magyarországon. Az üzleti reggelin a KÉSZ Metaltech és a bim.GROUP közös együttműködésében megvalósult KÉSZ GreenTech üzletágat és a Solar Parking megoldását Nagy Dávid, a bim.GROUP projektirányító statikus tervezője és Almay Béla, a KÉSZ- Greentech üzletágnak a vezetője mutatta be.

A Solar parking fejlesztésében a német sbpsonne GmbH is részt vett, valamint a KÉSZ Ipari gyártó Kft.  A szerkezeti megoldása egy egyszerre innovatív és esztétikus megoldáson alapul A feszített acélszerkezet kialakításának köszönhetően kisebb karbon-lábnyommal lehet számolni a gyártás során, hiszen kevesebb nyersanyag beépítését követeli meg a hagyományos tartószerkezeti megoldásokhoz képest. A könnyed szerkezet egyben teret ad a férőhelyek számának maximális kihasználásnak is. A napelemek által termelt energiát az elektromos autók közvetlen töltésére, a helyi energetikai felhasználására vagy akár a hálózati visszatáplálásra is igénybe lehet venni.

A rendezvény résztvevői a felvezető előadás után közösen, egymást inspirálva és a tapasztalatokat kicserélve gondolkodott tovább a fenntartható építészet jövőjéről és az innovációs lehetőségekről.  

Lépjünk kapcsolatba