Március elején befejező szakaszához érkezünk a KÉSZ Ipari Gyártóval közösen végzett, Budapest új, ikonikus épületének tetőszerkezeti munkálataival.

A közel 20 ezer fő befogadására alkalmas népligeti létesítmény ad majd otthont a 2022-es, Szlovákiával közös rendezésű férfi kézilabda Európa-bajnokságnak, valamint számos egyéb rendezvénynek a későbbiekben.

A multifunkciós csarnok mind befogadóképességében, mind műszaki megoldásaiban lehetőséget ad nagyszabású hazai és nemzetközi sportesemények, koncertek és egyéb, több tízezer fős látogatószámot igénylő rendezvények megtartására. (például kézilabda, kosárlabda, jégkorong, teremfoci, egyéb tömegsportok)

Professzionális acélszerkezet-szerelési technológiánknak köszönhetően a prominens létesítmény építése során egyedi kivitelezési megoldásokat alkalmazunk.

A megvalósítás optimalizálásához a közel 115 méteres rácsos tartókat, amelyek minden letámaszkodási pontja sarukon ül fel, 3 részből készítjük el.
A tartótoldásoknál 30m magas, ideiglenes állványokat építettünk, amiket a szerelés előrehaladtával folyamatosan arrébb telepítettünk. A tartók egységeit szerelőbakokon építjük meg és szállítjuk a beemelési területre, hogy a monumentális szerelési folyamat gördülékenyen valósuljon meg.

A bejáróként használt területen a vasbeton szerkezet elkészülését követően véglegesen befejezzük az acél tetőszerkezet szerelését.